Από το Blogger.

Mi perfil

Η Φωτό Μου
Emelia
Αναπνέω οξυγόνο στον καθαρό ουρανό μου κρατώντας τα πόδια μου βαθιά στη γη, για να μην παρασυρθώ από την πνοή των ανέμων... Περιηγηθείτε και αναπνεύστε ελεύθερα!
Προβολή πλήρους προφίλ

Come back με καλλυντικές και άλλες προτάσεις!



Χειροποίητα καλλυντικά! Τα ακούμε πλέον πάρα πολύ σε bloggers, facebook, youtube...
Κι όμως, δεν είναι καινούριο φρούτο. Υπήρχαν από τα πολύ παλιά χρόνια, αντικαταστάθηκαν από τα τυποποιημένα καλλυντικά των εργοστασίων και φυσικά τώρα πάλι επιστρέφουν σε αυτά στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, όσοι αγαπούν τη φύση, την ποιότητα και τη δημιουργικότητα.
Τι πρέπει να γνωρίζουμε γι' αυτά. Καταρχήν όποιος ασχολείται με χειροποίητα πρέπει να διαβάζει πολύ και να μαθαίνει και αυτή η διαδικασία δεν τελειώνει ποτέ....



Επίσης, πρέπει να γνωρίζει βασικές αρχές συντήρησης, αποστείρωσης και χημείας.
Όσοι τα χρησιμοποιούν πρέπει να γνωρίζουν μια σημαντική διαπίστωση. Η εμφάνιση δεν είναι το παν αλλά η αποτελεσματικότητα. Είναι σαφώς πιο ευαίσθητα! Τι νόημα έχει να πάρεις τα υλικά της φύσης και να τα αναμίξεις με βαριά συντηρητικά και συστατικά που διατηρούν πιο κρεμώδη τη σύσταση. Υπάρχουν τα πιο ήπια συντηρητικά, φυτικής προέλευσης που βοηθάνε στη διατήρηση της σύστασης των καλλυντικών, αλλά είναι σαφώς λίγο πιο ακριβά.
Αν σε ενδιαφέρει ένα καλλυντικό προϊόν, που δεν χαλάει ποτέ, στη ζέστη ή στο κρύο, ξεχνάς την ύπαρξή του για μήνες, το ξαναχρησιμοποιείς και θες να σου έχει τα τέλεια αποτελέσματα, πάρε μια κρέμα εμπορίου. Και πάλι δεν θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένη αλλά σίγουρα δεν θα σε καλύψει μια χειροποίητη, φρέσκια (της ώρας) πρόταση.
Τα καλλυντικά δεν είναι μαγικό φίλτρο ομορφιάς. Σχετίζονται άμεσα και με τη διατροφή. Δεν γίνεται να είσαι αφυδατωμένος, με διατροφή πλούσια σε λιπαρά, να κάνεις μάσκες και κρέμες κάθε Λαμπριά και Χριστούγεννα και να θες δερματάκι μπεμπέ!!!!



Από την άλλη είναι ανέφικτο να ασχολείσαι από το πρωί ως το βράδυ με την περιποίηση... Εκτός και αν είσαι αργόσχολος/η... Όπως φροντίζεις να έχεις φαγητό προσεγμένο και με όλα τα απαραίτητα συστατικά, έτσι θα τρέφεις και πρόσωπο, μαλλιά και δέρμα!!!!
Μα δεν έχεις χρόνο, κουράζεσαι, έχεις οικογένεια κτλ.... Την ώρα που κάνεις δουλειές για το σπίτι μπορείς κάλλιστα να έχεις φορέσει τη μάσκα προσώπου ή μαλλιών. Την ώρα που κόβεις φρούτα για τα παιδιά ή για σένα κάνε τη μάσκα ή την απολέπιση σου. Όταν κάνεις μπάνιο, αφιέρωσε εκείνα τα πολύτιμα πέντε λεπτά για την φροντίδα του σώματος.
Πραγματικά δεν θέλει κόπο, μόνο λίγη αγάπη για τη φύση και τον άνθρωπο...
Αυτά προς το παρόν και θα επανέλθω με πιο συγκεκριμένες επιλογές καλλυντικών και όχι μόνο!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου