Από το Blogger.

Mi perfil

Η Φωτό Μου
Emelia
Αναπνέω οξυγόνο στον καθαρό ουρανό μου κρατώντας τα πόδια μου βαθιά στη γη, για να μην παρασυρθώ από την πνοή των ανέμων... Περιηγηθείτε και αναπνεύστε ελεύθερα!
Προβολή πλήρους προφίλ

Ο ήλιος θρέφει τα μωρά και το λαδάκι τις γοργόνες....



Τις προάλλες, καθώς εξέταζα την ποιότητα των αντηλιακών μου ανακάλυψα μια ωραία συνταγή για σπιτικό και πάνω απ' όλα προστατευτικό για το δέρμα λάδι μαυρίσματος. Ανακάτεψα σε ένα δοχείο με απλικατέρ, πολύ καλό ελαιόλαδο κατά το 1/3 του δοχείου, συμπλήρωσα με αμυγδαλέλαιο και πρόσθεσα 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο πατσουλί. Το αμυγδαλέλαιο είναι ό,τι πιο θρεπτικό για την ξηρασία που προκαλεί ο ήλιος στο δέρμα μας και το ελαιόλαδο το πρώτο βασικό, φυτικό καλλυντικό, όσο για το πατσουλί και τι δεν κάνει. Είναι αντικυτταριδικό, βοηθάει την ανάπλαση του δέρματος, ενώ το άρωμά του δίνει ευεξία και είναι αντικαταθλιπτικό. Επιπλέον το λαδάκι αυτό δεν αφήνει όλη αυτή τη λαδίλα που γλιστράει αντιαισθητικά στο σώμα, κάτι που συμβαίνει συχνά με τα χημικά λάδια μαυρίσματος. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε. Φυσικά, από μόνο του δεν φτάνει για την προστασία του δέρματος χρειάζεται να έχουμε εφαρμόσει πρώτα αντηλιακή κρέμα σώματος. Άντε και καλές βουτιές...







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Καλοκαιρινά, λαμπερά μαλλιά....

Καλοκαίρι έρχεται, επιτέλους παρά τα διάφορα σκαμπανεβάσματα του καιρού...
Μερικές σπιτικές συμβουλές για την προστασία των μαλλιών μας από τον ήλιο και τις βλαβερές ακτίνες, τη θάλασσα και την ξηρότητα.


Ό,τι καλύτερο για τα μαλλιά μας είναι το αυγό. Όσο πιο φρέσκο και βιολογικό τόσο το καλύτερο. Θρέφει και χαρίζει υγεία στο μαλλί, αλλά μυρίζει λιγουλάκι. Μη σας τρομάζει αυτό... Χτυπήστε ένα αυγό με 2-3 κουταλιές σούπας καλό ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο. Απλώστε στα μαλλιά, τυλίξτε με πετσέτα και καθίστε όσες ώρες αντέξετε. Ξεβγάλετε καλά και μην ανησυχείτε. Η μυρωδιά φεύγει με το στέγνωμα και το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.
Επίσης, πολύ καλό για τα μαλλιά μας είναι όλα τα φρούτα που μπορεί να έχουμε στο σπίτι μας. Αρκεί να είναι φρέσκα και καλής ποιότητας. Αλεσμένα στο μπλέντερ, καλό θα ήταν να περάσετε τη φρουτόκρεμα από ένα τούλι για να φύγουν οι φλουδίτσες του φρούτου και απλώστε στα μαλλιά κατά την παραπάνω διαδικασία. Αν μείνουν στα μαλλιά σας τυχόν υπολείμματα φρούτων μη φοβηθείτε φεύγουν με το στέγνωμα. Είναι αγνή μα απαραίτητη η μάσκα φρούτων.

Λάμψη και προστασία προσδίδει το παρακάτω λαδάκι. Ζεστάνετε σε χαμηλή θερμοκρασία ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο με μερικά φύλλα δάφνης. Αφήστε για αρκετή ώρα να κρυώσει και αφαιρέστε τη δάφνη. Απλώστε από τις ρίζες ως τις άκρες και απολαύστε υγιή μαλλιά. Μπορείτε να προσθέσετε 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας και να πάρετε το λαδάκι μαζί σας στην παραλία. Απλώστε κάθε φορά που βγαίνετε από τη θάλασσα στις άκρες σας για ενυδάτωση.
Δροσερή λοσιόν για τα μαλλιά γίνεται με αποξηραμένο χαμομήλι βρασμένο και καλό ξίδι κατά προτίμηση μηλόξιδο. Είναι τονωτικό, αντιμικροβιακό και διώχνει τις ψείρες από τα παιδάκια. Η μυρωδιά και πάλι εξατμίζεται μετά από λίγα λεπτά.


Ξέρω ότι ο χρόνος μας είναι πολύτιμος αλλά καλό θα ήταν να κάνουμε μια από τις παραπάνω θεραπείες κάθε βδομάδα τουλάχιστον. Θα δείτε σίγουρα διαφορά. Στην υγειά των μαλλιών μας!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

YVES ROCHER...

Είχα ξανακούσει για τα προϊόντα της εταιρείας YVES ROCHER αλλά δεν τα είχα δοκιμάσει προσωπικά. Σήμερα λοιπόν, θα σας παρουσιάσω τρεις κρέμες προσώπου που δοκίμασα εγώ και η μητέρα μου.
Η πρώτη κρέμα είναι με αντηλιακή προστασία 30 SPF  και είναι ταυτόχρονα αντιρυτιδική, οπότε θα τη συνιστούσα σε μεγαλύτερες ηλικίες. Είναι πάρα πολύ καλή, παρόλο που φαίνεται μικρό βαζάκι διαρκεί για αρκετό διάστημα, η μητέρα μου που τη δοκίμασε έμεινε πολύ ευχαριστημένη. Είναι ενυδατική αλλά χωρίς να είναι παχύρρευστη κι έτσι απλώνεται ομοιόμορφα χωρίς να αφήνει άσπρα σημάδια όπως οι περισσότερες αντηλιακές! Γενικά τα προϊόντα της εταιρείας τα είδα κάπως τσουχτερά στην τιμή αλλά μπορώ να πω ότι η ποιότητα πραγματικά αξίζει. Η συγκεκριμένη κρέμα PROTECTYL VEGETAL κοστίζει γύρω στα 20 ευρώ αναλόγως την προσφορά.





Σειρά έχουν η κρέμα αντιγήρανσης και το ελιξήριο νεότητας με βότανα YVES ROCHER CURE SOLUTIONS FATIGUE FIGHTER που εκτός των άλλων προσδίδουν λάμψη στην επιδερμίδα και λειαίνουν τις ρυτίδες κούρασης. Είναι πραγματικά φοβερή η ποιότητα και η συσκευασία διαρκεί πολύ. Βέβαια δεν κάνουν θαύματα όπως και οποιαδήποτε άλλη κρέμα αλλά είναι πολύ ικανοποιητική η αντιρυτιδική δράση και ενυδάτωση. Τα συγκεκριμένα έχουν ελαφριά σύσταση και δεν βαραίνουν την επιδερμίδα. Κοστίζουν γύρω στα 30 με 40 ευρώ το καθένα, αλλά αν είσαι μέλος της εταιρείας τα αγοράζεις με έκπτωση που συμφέρει περισσότερο.






Τέλος, θα αναφερθώ στην κρέμα ημέρας και νύχτας με χαμομήλι, για ευαίσθητες και νεανικές επιδερμίδες.Έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη, ενυδατώνει χωρίς να βαραίνει, είναι μικρή και πρακτική και μπορώ να την έχω παντού μαζί μου. Νομίζω πως την είχα βρει σε προσφορά κάτω από 20 ευρώ, οπότε είναι πολύ καλή για όποιον θέλει να συνδυάσει ποιότητα και οικονομία. Στην παρακάτω εικόνα έχει διάφορα προϊόντα της σειράς, τα οποία δεν έχω δοκιμάσει αλλά φαντάζομαι θα είναι εξίσου καλά.
Αυτά προς το παρόν όμορφες και όμορφοι. Καλή Ανάσταση!



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Κραγιόν colortrend kiss n' go και oriflame...

Καλησπέρα όμορφες και όμορφοι... Σήμερα θα σας παρουσιάσω κάποια από τα κραγιόν που έχω δοκιμάσει από τις εταιρίες avon και oriflame. Θα ξεκινήσω με το κραγιόν της colortrend kiss n' go vino disco  της avon. Δεν έχω πάρει πολλά προϊόντα από τη συγκεκριμένη μάρκα, γιατί πάντα πίστευα ότι είχαν πιο απαλό αποτέλεσμα και ήταν περισσότερο για εφήβους, αλλά κάποια στιγμή παρήγγειλα αυτό το κραγιόν γιατί μου άρεσε αυτή η καφέ-κόκκινη απόχρωση. Λοιπόν έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Έχει πλούσιο χρώμα, αρκετά μεγάλη διάρκεια, είναι ματ και ενυδατικό. Έχει γύρω στα επτά ευρώ και αναλόγως την προσφορά σου κάνουν δώρο και άλλο ένα. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!


Συνεχίζω με τα κραγιόν της oriflame. Θα αναφέρω πρώτα ένα ενυδατικό lip balm, που το χρησιμοποιείς κυρίως ως βάση ενυδάτωσης και κατόπιν προσθέτεις το κραγιόν ή το γκλος. Λοιπόν είναι πολύ καλό και βοηθάει στο να ελαττωθούν σταδιακά τα αντιαισθητικά πετσάκια στα χείλη. Έχει και αυτό γύρω στα 7 ευρώ αναλόγως την μπροσούρα.



Επόμενο είναι το κραγιόν oriflame  red velvet  ένα πλούσιο ενυδατικό κραγιόν για βαθύ και ωραίο κόκκινο χρώμα. Μου άρεσε πολύ και η συσκευασία και το προϊόν, μόνο που επειδή είναι αρκετά ενυδατικό δεν είναι πολύ σταθερό. Έχω διαβάσει σε διάφορα σάιτ παράπονα για τη γεύση του κραγιόν, ότι δεν είναι εύγευστο και δεν μυρίζει όμορφα. Προσωπικά δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο... Μου φάνηκε πολύ καλό, αλλά θέλει προσοχή στην ανανέωση διότι αφήνει σημάδια σε ποτήρια και μάγουλα... Η τιμή του είναι πάνω κάτω παρόμοια με τα άλλα κραγιόν oriflame. 


Το τελευταίο κραγιόν για σήμερα είναι το oriflame color attraction fever.  Μου άρεσε επίσης πολύ, έχει μια ιριδίζουσα λάμψη χωρίς να είναι υπερβολικό, ωραία γεύση και είναι πολύ ενυδατικό. Κρατάει αρκετά, έχει ωραίες αποχρώσεις απλά, ενώ φαίνεται κεραμιδί- κόκκινο στο κραγιόν, στα χείλη επάνω παίρνει πιο ροζ απόχρωση. Φυσικά και πάλι ήταν ωραίο το αποτέλεσμα αλλά είναι από τα κραγιόν που στην εφαρμογή το χρώμα φαίνεται διαφορετικό. 


Αυτά λοιπόν είχα να πω για τα κραγιονάκια και όποια τα έχει δοκιμάσει ας μας πει τη γνώμη της...

 
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Προϊόντα AVON

Καλησπέρα όμορφες και όμορφοι... Λοιπόν σήμερα θα αναφερθώ στην εμπειρία μου από τα προϊόντα της AVON. Επειδή εδώ και χρόνια κατά καιρούς έχω χρησιμοποιήσει αυτή τη μάρκα σίγουρα δεν μπορώ να αναφερθώ σε όλα τα καλλυντικά που δοκίμασα. Γι' αυτό έχω επιλέξει κάποια προϊόντα που δοκίμασα τώρα τελευταία. Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι μου άρεσαν τα περισσότερα καλλυντικά από αυτή την εταιρία και θεωρώ ότι έχουν πάντα ωραίες προσφορές. Η ποιότητα των καλλυντικών ήταν κάποιες φορές πολύ καλή, άλλοτε μέτρια, αλλά σπάνια να μείνω απογοητευμένη από κάποιο προϊόν.


Συγκεκριμένα ως προς τη σειρά τετραπλών σκιών 24 K (η παλέτα που δοκίμασα είναι η Golden Splendour ) θα έλεγα ότι έμεινα ευχαριστημένη. Τα χρώματα είναι πολύ ωραία, η εφαρμογή πολύ καλή, έχουν και μια διακριτική λάμψη και η συσκευασία είναι με καθρεφτάκι πολύ πρακτική. Όμως το αποτέλεσμα στα μάτια μου ήταν πολύ απαλό. Η μπεζ σκιά άφηνε μόνο μια λάμψη και μετά εξομοιωνόταν με το χρώμα του ματιού μου και στην αρχή νόμιζα ότι έφταιγε η συγκεκριμένη απόχρωση. Δοκίμασα όμως και τη ροζ και δεν είχε κάποια ιδιαίτερη διαφορά. Το ίδιο αποτέλεσμα είχα με την καφέ όπου παρόλο που ήταν πιο έντονη από τις άλλες δυο, χρειάστηκε να βάλω πολλές στρώσεις και πάλι ήταν αχνό. Σίγουρα πιο έντονη ήταν η κυπαρισσί απόχρωση. Ωστόσο για ένα ελαφρύ μακιγιάζ τις βρήκα πολύ καλές αλλά αν θέλω κάτι πιο βραδινό δεν το θεωρώ πρακτικό να βάζω κάθε φορά πέντε στρώσεις... Η τιμή της παλέτας κυμαίνεται γύρω στα 20 ευρώ.


Ως προς το consealer ANEW age transforming  δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα... Η συσκευασία πολύ καλή, θέλει λίγο χρόνο να μάθεις το απλικατέρ όμως δεν είναι και κάτι το φοβερό, αλλά παρόλο που η υφή είναι αρκετά κρεμώδης, έχει αρκετά πορτοκαλί απόχρωση και δεν ενθουσιάστηκα από την κάλυψη των κύκλων κάτω από τα μάτια... Η εφαρμογή σε ελάχιστα δευτερόλεπτα κάπως γίνεται πιο πηχτή και έτσι δεν απλώνεται και τόσο καλά με το χέρι θέλει μάλλον σφουγγαράκι. Παρόλο που προς το παρόν δεν στοχεύω στην αντιγήρανση λόγω ηλικίας, δε νομίζω ότι κάνει τη δουλειά που υπόσχεται ως προς τη λείανση των ρυτίδων διότι στερεοποιείται όπως ξαναείπα. Κάνοντας μια μικρή έρευνα και σε αναφορές στο εξωτερικό παρατήρησα τα ίδια παράπονα πάνω κάτω. Και σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα μου τελείωσε πολύ γρήγορα, μετά από καθημερινή χρήση βέβαια αλλά και πάλι σε διάστημα ενός μήνα νομίζω... Δεν ξέρω μάλλον δε θα το πρότεινα αλλά αν κάποια το δοκίμασε και έχει κάποιο σχόλιο είμαι ανοιχτή σε διάλογο! Η τιμή του είναι από 12 έως 19 ευρώ αναλόγως την προσφορά.


Τέλος, πολύ ικανοποιημένη έμεινα από το άρωμα Christian Lacroix nuit. Είναι έντονο, γλυκό, μεθυστικό και διαρκεί για πολλές ώρες. Πραγματικά πολύ καλή επιλογή και εξαιρετικά ωραίος σχεδιασμός στο μπουκάλι. Διατίθεται στα 50 ml  από 35 έως 45 ευρώ αναλόγως την προσφορά.
Αυτά λοιπόν για την AVON, ελπίζω να ήμουν κατατοπιστική!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Galenic mousse nettoyante και Galenic elixir hydratant

Καλησπέρα σας! Πρώτη αναρτησούλα σήμερα και θα προλογήσω λέγοντας ότι η αναφορά μου σε συγκεκριμένα προϊόντα δεν αποτελεί διαφήμιση ή δυσφήμιση του προϊόντος αλλά προσωπική άποψη μετά από δοκιμή των καλλυντικών. Λοιπόν απόψε θα αναφερθώ σε δύο προϊόντα της Galenic. Το πρώτο είναι ένας αφρός ντεμακιγιάζ με νερό από άνθη μελιλώτου Galenic Pur mousse nettoyante.  Η σειρά PUR προσφέρει προϊόντα που έχουν ένα βασικό συστατικό: το απεσταγμένο εκχύλισμα μελιλώτου που διεγείρει τη μικροκυκλοφορία και οξυγονώνει τους ιστούς του δέρματος.



Ιδού λοιπόν το παραπάνω αφρώδες ντεμακιγιάζ όπου κατά τη γνώμη μου είναι αρκετά καλό. Καθαρίζει βαθιά την επιδερμίδα, αν και για την επιδερμίδα μου που είναι μικτή μου φάνηκε κάπως ξηρό. Αφαιρεί πολύ καλά το μακιγιάζ από το πρόσωπο, το μέικαπ κτλ... αλλά δεν είναι κατάλληλο για ντεμακιγιάζ ματιών. Θέλει αρκετά καλό ξέπλυμα, προσωπικά προτιμώ τα καθαριστικά προσώπου που ξεπλένονται εύκολα, διότι με κουράζει η πολλή σαπουνάδα στο πρόσωπο. Χρειάζεται σίγουρα μετά μια καλή ενυδατική. Έμεινα ευχαριστημένη σε γενικές γραμμές, απλά δεν ενθουσιάστηκα. Έχει αρκετά προσιτή τιμή, μπορεί να το βρει κανείς από 14 ευρώ έως 20 περίπου αναλόγως την ιστοσελίδα ή το κατάστημα πώλησης. Θα το βαθμολογούσα με 7 στα 10. 

Θα συνεχίσω με το Galenic elixir hydratant για όλους τους τύπους του δέρματος για εντατική ενυδάτωση με κόκκινα φρούτα. Έχει πρακτικό σχεδιασμό, με απλικατέρ που πιέζεις για συγκεκριμένη δόση, αν και για την πλήρη ενυδάτωση χρειάζονται 3 με 4 δόσεις. Έχει ελαφριά σύνθεση και ωραίο απαλό άρωμα, αλλά δε θα έλεγα ότι δίνει την ενυδάτωση που υπόσχεται. Μάλλον θα το συνιστούσα και για λιπαρά δέρματα αφού η ενυδάτωσή του δεν είναι βαριά... Σίγουρα δεν είναι για τα ξηρά δέρματα που χρειάζονται θρέψη. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά ματ. Μπορώ να πω μου άρεσε σαν προϊόν και είναι αρκετά προσιτό γύρω στα 20 ευρώ... Θα το βαθμολογούσα με 8 στα 10.




Αυτά λοιπόν είχα να πω για τα συγκεκριμένα καλλυντικά και ελπίζω να σας κάλυψα. Για οποιαδήποτε παρέμβαση, απορία, σχόλιο ή αν τα δοκίμασε κάποια από σας παρακαλώ να το αναφέρετε... Καληνύχτα όμορφες και όμορφοι!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS