Από το Blogger.

Mi perfil

Η Φωτό Μου
Emelia
Αναπνέω οξυγόνο στον καθαρό ουρανό μου κρατώντας τα πόδια μου βαθιά στη γη, για να μην παρασυρθώ από την πνοή των ανέμων... Περιηγηθείτε και αναπνεύστε ελεύθερα!
Προβολή πλήρους προφίλ

Καλοκαιρινά, λαμπερά μαλλιά....

Καλοκαίρι έρχεται, επιτέλους παρά τα διάφορα σκαμπανεβάσματα του καιρού...
Μερικές σπιτικές συμβουλές για την προστασία των μαλλιών μας από τον ήλιο και τις βλαβερές ακτίνες, τη θάλασσα και την ξηρότητα.


Ό,τι καλύτερο για τα μαλλιά μας είναι το αυγό. Όσο πιο φρέσκο και βιολογικό τόσο το καλύτερο. Θρέφει και χαρίζει υγεία στο μαλλί, αλλά μυρίζει λιγουλάκι. Μη σας τρομάζει αυτό... Χτυπήστε ένα αυγό με 2-3 κουταλιές σούπας καλό ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο. Απλώστε στα μαλλιά, τυλίξτε με πετσέτα και καθίστε όσες ώρες αντέξετε. Ξεβγάλετε καλά και μην ανησυχείτε. Η μυρωδιά φεύγει με το στέγνωμα και το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.
Επίσης, πολύ καλό για τα μαλλιά μας είναι όλα τα φρούτα που μπορεί να έχουμε στο σπίτι μας. Αρκεί να είναι φρέσκα και καλής ποιότητας. Αλεσμένα στο μπλέντερ, καλό θα ήταν να περάσετε τη φρουτόκρεμα από ένα τούλι για να φύγουν οι φλουδίτσες του φρούτου και απλώστε στα μαλλιά κατά την παραπάνω διαδικασία. Αν μείνουν στα μαλλιά σας τυχόν υπολείμματα φρούτων μη φοβηθείτε φεύγουν με το στέγνωμα. Είναι αγνή μα απαραίτητη η μάσκα φρούτων.

Λάμψη και προστασία προσδίδει το παρακάτω λαδάκι. Ζεστάνετε σε χαμηλή θερμοκρασία ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο με μερικά φύλλα δάφνης. Αφήστε για αρκετή ώρα να κρυώσει και αφαιρέστε τη δάφνη. Απλώστε από τις ρίζες ως τις άκρες και απολαύστε υγιή μαλλιά. Μπορείτε να προσθέσετε 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας και να πάρετε το λαδάκι μαζί σας στην παραλία. Απλώστε κάθε φορά που βγαίνετε από τη θάλασσα στις άκρες σας για ενυδάτωση.
Δροσερή λοσιόν για τα μαλλιά γίνεται με αποξηραμένο χαμομήλι βρασμένο και καλό ξίδι κατά προτίμηση μηλόξιδο. Είναι τονωτικό, αντιμικροβιακό και διώχνει τις ψείρες από τα παιδάκια. Η μυρωδιά και πάλι εξατμίζεται μετά από λίγα λεπτά.


Ξέρω ότι ο χρόνος μας είναι πολύτιμος αλλά καλό θα ήταν να κάνουμε μια από τις παραπάνω θεραπείες κάθε βδομάδα τουλάχιστον. Θα δείτε σίγουρα διαφορά. Στην υγειά των μαλλιών μας!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS